Sexy Pink Heart - Working

3 Mart 2016 Perşembe

Pirinç Suyu Mucizesi

Pirinci çoğumuz sadece yemeklerde biliriz.  Tavuğun, köftelerin, etlerin yanına güzel bir pilavla eşlik ederek lezzetler katar yemeğimize :) Ama size sadece yemeklerde değil cildimize olan faydalarından da bahsedeceğim.

Pirinç bol miktarda Paba Aminobenzoik denilen bir madde içeriyormuş. Bu madde cildin güneşten korunmasını sağlıyor. Bu besin maddeleri yoluyla alındığında C vitamini seviyenizi de artırıyor.
Ayrıca pirinçte 2 ayrı madde bulunuyormuş: ferulik asit ve allantoin. Bu asitlerde C ve E vitamini  olduğundan bilim adamları güneş koruma kapasitesinin iki kat arttığını ortaya çıkarmışlar. Allantoin de güneş yanıklarını azaltıyor ve cildin onarılmasını sağlıyor.

Yazın tatillerde güneşten dolayı kararıyoruz. Bende esmerleştiğimi fark edip yüz beyazlatma nasıl olur gibi bir sürü şey araştırdım, denedim. Ama denediğim şeylerde bir türlü fayda göremedim takii bu pirinç suyu ile karşılaşana dek :)
 Ben bunu araştırırken  asyalı kadınların su olmadığından pirinç tarlalarında pirinç suyu ile yıkandıklarını ve güneş altında çalışmalarına rağmen bronzlaşmadıkları, beyaz kaldıkları görülmüştür.  Bende bir Kore hayranı olduğum için Koreli kızların cildine hep bayılmışımdır. Pürüzsüz ve beyaz ciltleri çok hoşuma gitmiştir.. Bu yüzden bende başladım, severek haftada en az iki kez uyguluyorum. Hem cildi yumuşacık yapıyor, hem ışıltı veriyor hemde beyazlatıyor.. Siz de cildinizi beyazlatmak aynı zamanda güneşten korumak istiyorsanız işte tarifi;

   Küçük bir kaseye,
*Bir tatlı kaşığı pirinç unu
*Süt veya su

Bunları birbiri ile karıştırarak macun kıvamına getiriyoruz. Yüzümüze masaj yaparak sürüyoruz.  Kuruyana kadar yaklaşık 5- 10 dk bekletiyoruz ve ılık su ile yıkıyoruz.. Pirinç unu yoksa Bir miktar pirinci de biraz ılık suda bekletip yumuşatıp öyle de kullanabilirsiniz. Zaman sonra boynunuz ve yüzünüz arasında fark olmaması için arada bir boynunuza da aynı maskeyi uygulayabilirsiniz.. ♥ Güzelleşmek üzere.. ♥ :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder